Wij zijn groep 1/2a. Een energieke en ontzettend enthousiaste groep met twee juffen: juf Jeanette en juf Gedine.

‘Goedemorgen juf!’, tassen in het tassenvak en snel kijken wat je mag doen tijdens de inloop..
Dat is hoe elk morgen start bij ons in de klas. Na de inloop, als alle papa’s en mama’s weer weg zijn, gaan we in de kring. Tijd om de dag met God en elkaar te beginnen. We zingen (vooral ‘Goliath’ en ‘Simson’ zijn favoriet), bidden, vertellen en luisteren elke dag naar een nieuw Bijbelverhaal. Een belangrijk en fijn moment van de dag. Vervolgens gaan we spelen en werken. Inderdaad: spelen én werken, want dat gaat samen op. Wij leren door te spelen! Wij werken in thema’s, en vanuit het thema zijn alle hoeken ingericht. De kinderen mogen zelf kiezen in welke hoek ze willen werken. Zo werken we nu over het tuincentrum, en hebben de kinderen zelf een eigen tuincentrum ingericht waar bloemen en planten worden verkocht.

Wij zijn dol op bewegen. Na het fruit eten gaan we daarom ook lekker naar buiten. Na de frisse buitenlucht is het tijd voor een kringactiviteit, waarin we een reken- of taalspel doen met elkaar. Tellen, meten, betalen, maar ook rijmen, nieuwe letters en woorden leren.. we ontdekken en leren van alles!

De middag starten we steeds met een andere les: muziek, schrijfdans, kanjertraining of letter van de week. Tijdens de kanjertraining leren we onszelf en elkaar beter kennen en oefenen we hoe we met elkaar om mogen gaan aan de hand van vier petten en diertjes. Vervolgens is er tijd om nogmaals te spelen en werken in de hoeken. We zijn betrokken bij het thema, op elkaar en genieten van alles wat we met elkaar doen en leren in de klas. Wees welkom om een kijkje te nemen en te zien wat we allemaal doen in onze groep!