Wij zijn groep 7/8. Wij zitten in klaslokaal H. Onze twee juffen zijn juf Corine en juf Monique. We zitten met 26 in onze klas. 12 in groep 7 en 14 in groep 8.

Ons eerste thema was Opa vertel eens. In dat thema hadden we het over de tijd van vroeger. We hebben filmpjes gekeken van welkom in de jaren 60. We hebben veel geleerd door die filmpjes. We hebben ook in een les geluisterd naar muziek van de jaren 60. Iemand had een oude platenspeler mee genomen en ook een paar platen. We hebben ook hippie Volkswagen busjes gekleurd. Toen we klaar waren hingen we alle busjes in een rij op de muur zodat het leek alsof er een file stond. We sloten het thema af met een ouderwetse spelletjes middag.

Daarna hebben we als thema wetten en regels. We hebben ook een programma waar bij we een klein paspoort hebben en dan hebben we af en toe een les over de regering van Nederland. We hebben al een les gehad over prinsjesdag. En over de eerste en tweede kamer.

We hebben geld opgehaald voor Open Doors. We hadden al een heel goed idee voor het geld ophalen voor Open Doors. We hebben een markt gehouden.

Als opdracht hebben we allemaal onze eigen website. Het is een leuke opdracht. We hebben allemaal verschillende websites. Op donderdag werkt groep 7 aan hun website en op vrijdag werkt groep 8 aan hun website.

De bovenste foto is onze klas. Wij zaten buiten te werken toen het heel erg warm was. De onderste foto is van de markt.

Groetjes van Julie.