Groep 6 is een gezellige groep van 23 kinderen die samen met juf Ingeborg, juf Thera en stagejuf Inge gemotiveerd is om veel te leren.

We zijn het jaar begonnen met het thema Jagers en Boeren en hebben veel geleerd over heel lang geleden. Behalve veel verhalen uit die tijd houden we er ook van om te tekenen erover of dingen mee te nemen van thuis.

Nu zijn we net als veel andere groepen aan het werk over de Haven. Wij richten ons op Nederland met steden als Amsterdam en Rotterdam en oefenen direct ook onze topografie van West- Nederland. Nieuwe vak voor ons is dan ook topografie.

 

Als je onze klas binnenkomt zitten we in groepjes. Zo kunnen we elkaar helpen en ook samenwerkopdrachten doen. We leren van elkaar en moeten soms samen een onderzoekje doen. Wel is het zo dat we bij rekenen, spelling en taal veel oefeningen op onze tablet maken. We vinden het leuk, zeker omdat het dit jaar voor ons nieuw is om op Snappet te werken. We zien direct wat we goed doen en kunnen ook tips krijgen. En heel handig is dat we op ons eigen niveau steeds verder kunnen!

Omdat we veel willen leren, maar het ook goed willen hebben met elkaar, doen  we veel Kanjerspelletjes. We leren elkaar steeds beter kennen en denken ook na over onze eigen rol in de klas of op het plein.  En het is ook gewoon leuk om te doen met elkaar!

Heel fijn is ook dat we elke dag met gebed beginnen en een verhaal uit de Bijbel vertellen. Daar praten we vaak nog even over door.

Kortom; er gebeurt veel in groep 6!